از چوب های مرکبات مانند نارنج و پرتغال و چوب های سفت جنگلی مانند شمشاد – مرضین – انار-ازگیل – بلوط و هرچوب محکمی که در ساختار ان ترک نداشته باشد را می توان برای زغال لیمو استفاده کرد با این تفاوت که نحوه پخت ان ها را رعایت کنید . مراحل پخت این زغال در پنج مرحله انجام می گردد که زمان ان از 30 تا 40 ساعت می باشد باسرد شدن اگر قطر چوب زیاد باشد ممکن هست زمان پخت به 50 ساعت نیز برسد.
مرحله اول :

پخت مرحله سفت شدن چوب داخل کوره تحت حرارت تعیین شده در محیط خلع کوره می باشد .
مرحله دوم :

مرحله اسید زدایی از چوب تحت دمای تحقیقات و سرکه گیری اولیه از چوب .که این املاح در صنعت کشاورزی برای از بین بردن گیاهان و علف های هرز استفاده می شود.

مرحله سوم:

اسید زدایی تا در صد خلوص 60 درصد به همراه کربونیزاسون اولیه تا دمای 200 درجه :علاییم این منطقه زمانی رنگ سرکه قهوه ای رنگ بوده و در این مرحله قسمت های خارجی چوب داخل کوره به رنگ قهوه ای می شود.
مرحله چهارم :

مرحله گاز دایی می باشد که در این مرحله گازها باید وارد فیلتر شده و کندانس شوند یعنی تبدیل به اب شود . مشکلات زیست محیطی نداشته باشد. .مهمترین عامل در فراین ذغال و کربونیزاسون است .در هنگام خرید کوره بخواهید که این مرحله را به صورت تخصص برای شما توضیح دهند.
مرحله پنجم:

عبور از مرحله گاز زدایی و ورود به مرحله ای که دمای انتهایی کربونیزاسیون گویند. یعنی ورود به دامنه دمایی زغال سفید که علاعم خاصی از دریچه های تخلیه کوره بیرون می اید که به هنگام روز با چشم غیر مسلح نمی توان دید و تشخیص داد.
به دو روش می توان این کار را انجام داد به صورت سنتی و کوره های صنعتی که در زیر به به آن اشاره می شود.

مراحل تولید زغال فشرده لیمو به روش صنعتی :

کوره های صنعتی چهار جداره بوده که اتلاف حرارتی ندارند یعنی حرارت در تمام کوره به یک اندازه پخش می گرددکوره صنعتی مجهز به سیستم قطران گیری یا هموان سرکه چوب بوده که این سرکه اگر قبل دمای 200 درجه ازاد شود خاصیت اسیدی داشته در صنعتت کشاورزی و سموم دفع افات برای از بین بردن علف های هرز استفاده شده و اگر این قطران بعداز 200 درجه ازاد شود خاصیت اسیدی نداشته بلکه به عنوان کود برای گیاهان استفاده شده و در صنعت پزشکی در دارو سازی استفاده می شود
کف کوره های صنعتی از ورق استیل نمره 316 بوده که در دمای بالا دچار سوختگی و اکسید شدن نمی گردد و برای ساخت دستگاه از پروفیل های صنعتی استفاده می کنیم که مقاوم در برابر انقباض و انبساط دمایی هستند.
این کوره ها چهار کاره هستند . یعنی برای پخت ذغال کبابی ، زغال لیمو یا مجلسی -کربونیزاسیون ذغال چینی و به عنوان خشک کن در زغال جکسون مورد استفاده قرار می گیرد لازم به ذکر میباشد که کوره صنعتی از طریق سیستم دیجیتال کنترل می گردد و نیازی به ندارد که اپراتور بصورت مدام کنار دستگاه بایستد.
مدت زمان پخت زغال قلیان یا مجلسی در این کوره ها 40 تا 24 ساعت بوده که این در کورهای سنتی 8 روز می باشد
نوع جوشکاری از نوع co2 بوده که دستگاه تمام ابند جوشکاری شده و انتقال یا پخش حرارت بصورت غیر مستقیم بوده که نوع جوشکاری باید بصورتی ابند شود که هیچ نوع هوایی یا گازهای موجود در اتمسفر زمین وارد دستگاه نشوند.در اینصورت فرایند هموژن داخل کوره اتفاق می افتد که طی فرایند کربونیزاسیون ذغال باکیفیت بدست می اید .
کیفیت یک زغال لیمو خوب :یک زغال خوب باید رخ و نمایی خوبی داشته باشد که بهتر مورد توجه خریداران و استفاده کنندگان باشد .یک زغال خوب باید بدون ترک باشد .یک زغال خوب هنگامی که روشن می شود باید بدون دود .بدون بو و بدون خاموشی باشد تا بشتر مورد توجه استفاده کنندگان باشد تا فروشندگان با توجه به ارزش اقتصادی ان محصول بتوانند با اراعه در بازار رقابت بهتری داشته باشند تا فروش بیشتر انجام گردد توجه داشته باشید محصول بهتر و با کیفیت یعنی فروش بیشتر و بدست اوردن درامد بالا و ثروت کلان در این صورت می توان سود دهی اقتصادی این محصول را مقرون به صرفه دانست.

منبع : 

 

https://bit.ly/3k2IVnk
https://bit.ly/3k3olDf
https://bit.ly/33l1e19
https://bit.ly/31bygOB
https://bit.ly/2D7mcpI
https://bit.ly/31c7aHc
https://bit.ly/33hybvr
https://bit.ly/31c7aHc
https://bit.ly/3goteEP

 

https://bit.ly/39LJ4XD
https://bit.ly/2D4Rdus
https://bit.ly/2EMestF
https://bit.ly/3i2VrRQ
https://bit.ly/3i7W7Wp
https://bit.ly/3kgu6Oe
https://bit.ly/3hZRw8v
https://bit.ly/3hRGRg6
https://bit.ly/33lnZlJ

https://bit.ly/2ECV5TA
https://bit.ly/2ELeO3H
https://bit.ly/31e5LzJ
https://bit.ly/2XnLmXV
https://bit.ly/33hxQsF
https://bit.ly/33jHD1d
https://bit.ly/317C7MA
https://bit.ly/2Pi45Q4
https://bit.ly/3i1DFyn
https://bit.ly/31rOYtl
https://bit.ly/3kaf90a
https://bit.ly/3k4HGnC

https://hyuinb.blogsky.com/1399/04/29/post-13/%D8%B2%D8%BA%D8%A7%D9%84-%D9%84%DB%8C%D9%85%D9%88

http://forums.boursy.com/member.php?u=18018&vmid=5407#vmessage5407

http://rezakarami.royablog.ir/post/9/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9+%D9%85%D8%AE%D8%AA%D9%84%D9%81+%D8%B2%D8%BA%D8%A7%D9%84+%D9%82%D9%84%D9%8A%D8%A7%D9%86

http://kazram.rozblog.com/post/12/%D8%B2%D8%BA%D8%A7%D9%84-%D8%AE%D9%88%D8%A8-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%87-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF.html

http://glxforum.ir/members/gang.html#vmessage1491

https://wallpaperyuy.blogsky.com/1399/04/30/post-17/%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%B2%D8%BA%D8%A7%D9%84-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%B9%D9%85%D9%84%DA%A9%D8%B1%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%9F

https://creza.tebyan.net/post.aspx?PostID=1502918

http://forum.roq.ir/index.php?page=profile&show=1&id=4565

http://samijon.avablog.ir/post/16/%DA%A9%D8%A7%D8%B1+%D8%A7%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%86+%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D9%87+%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87+%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF+%D8%B2%D8%BA%D8%A7%D9%84+%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F+

http://glxforum.ir/members/gang.html#vmessage1491

http://recdff.parsiblog.com/Posts/10/%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87+%D9%87%D8%A7%D9%8A+%D8%AA%D9%88%D9%84%D9%8A%D8%AF+%D8%B2%D8%BA%D8%A7%D9%84+%DA%A9%D8%AC%D8%A7+%D8%A8%D9%87+%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4+%D9%85%D9%8A+%D8%B1%D8%B3%D8%AF%D8%9F/

http://fsfsf.blog.ir/1399/04/30/%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%B2%D8%BA%D8%A7%D9%84-%DA%A9%D8%AC%D8%A7-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%87-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF