ممکن است شما از آن دسته کسانی باشید که تلاش میکنید هر روز غذای سالم بخورید و حتما ورزش کنید. اما حفظ سلامتی فقط با تعویض چیزبرگر با سالاد و ۳۰ دقیقه ورزش با اسکی فضایی ممکن نیست. بخشی از سلامتی شما به عادتهای روزانهای که دارید مربوط است.
ممکن است عادتهای روزانه شما در روند سلامتتان اختلال ایجاد کنند با این حال شما از آنها آگاه نباشید. در زیر بعضی از عادتهایی که ممکن است بر سلامتتان تاثیر داشته باشند را بخوانید.
۱- از کرم ضد آفتاب استفاده نمیکنید
استفاده از کرمهای ضد آفتاب با SPF 15 و بیشتر میتواند خطر ابتلا به سرطان سلولهای سنگفرشی پوست را تا ۴۰ درصد و همینطور تومور پوستی ملانوما را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. بسیاری از افراد فراموش میکنند که هر روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنند.
همچنین تنها در روزهای گرمی که کنار دریا هستید سراغ کرم ضد آفتاب نروید. اشعههای آفتاب حتی در فصل زمستان و زمانی که دمای هوا زیاد نیست هم میتوانند به پوست شما آسیب بزنند. علاوه بر این فراموش نکنید که ارتفاع نیز عامل مهمی است. هرچه در ارتفاع بیشتری قرار داشته باشید میزان بیشتری اشعه UV از لایه نازک محافظ صورتتان عبور خواهد کرد.
۲- کل روز ننشینید
تحقیقات فراوانی نشان میدهند که نشستن طولانی مدت در طول روز میتواند اثرات منفی فراوانی بر سلامت جسمی و روانی شما داشته باشد. از جمله خطر ابتلا به سرطان، دیابت، لخته شدن خون و کاهش تمرکز را افزایش دهد.
لازم نیست برای تغییر این عادت در یک مسابقه دوی ماراتن شرکت کنید! کافی است در طول روز کمی تحرک داشته باشید. مثلا هنگام تبلیغات تلویزیونی بایستید. یا ماشینتان را با کمی فاصله از محلی که قصد رفتن به آن را دارید پارک کنید. این تغییرات کوچک میتوانند تاثیر زیادی در زندگی شما داشته باشند.
۳- شبها اندازه کافی نمیخوابید
کم خوابی میتواند منجر به بیماریهای مختلفی مثل فشار خون بالا، دیابت، افسدگی، بیماریهای قلبی و چاقی شود. همچنین یک شب کم خوابی میتواند عملکر مغز را کاهش دهد.
متخصصین پیشنهاد میکنند که قبل از خواب عادت ثابتی داشته باشید که کمک کند آرامش خود را به دست آورید. برای مثال پیش از خواب دوش بگیرید، نوشیدنیهای حاوی کافئین یا الکل مصرف نکنید و روی خرید یک تشک و پتوی خوب سرمایه گذاری کنید. یک راه کارآمد دیگر این است که به یک برنامهی مشخص خواب پایبند باشید.
زمان خواب ثابت باعث میشود که یک عادت در مغز و بدن شما ایجاد شود تا بدن در ساعت خواب به اندازه کافی استراحت کند.
۴- صبح را با نوشیدن قهوه شروع نکنید
تحقیقات نشان میدهند که کافئین کمک میکند تا سوخت و ساز بدن بالا رود. همینطور احتمال ابتلا به دیابت را کاهش میدهد و حتی خطر مرگ زودرس را تا حد زیادی پایین میآورد. اما این فواید به این معنی نیست که اولین چیزی که اول صبح به سراغ آن میروید یک لیوان قهوه بزرگ باشد.
زمانی که شما میخوابید مثل این است که روزه گرفتهاید. در این مدت ممکن است بدن شما دچار بیآبی شود. مخصوصا در فصل زمستان که دما تغییر میکند و هوا بسیار خشک است. نوشیدن قهوه به عنوان اولین نوشیدنی در صبح، بیآبی بدن را بدتر میکند. به همین دلیل پیشنهاد میشود که صبحها قبل از نوشیدن قهوه چند لیوان آب بنوشید.
۵- شلوغی و کار بیش از حد
در جامعه امروز که همه وسواس بهرهوری بیشتر در روز را دارند، طبیعی است که سعی کنید تا حد ممکن کارهای بیشتری انجام دهید. اما وظایف بیش از اندازه و انجام کارهای پیاپی و مختلف میتواند منجر به فرسودگی شغلی یا کارزدگی شود. زندگی با استرس کار فراوان، وضعیتی است که بسیار رایج شده است. اگر هر روز حس میکنید سرتان خیلی شلوغ است، بیش از اندازه کار دارید و عصبی هستید، در واقع دارید مقدمات استرس مزمن را فراهم میکنید.
یکی از راههایی که میتوانید سرتان را خلوت کنید الغو دعوتهایتان است. در واقع تمرین کنید که «نه» بگویید و وقتتان را تا حد ممکن آزاد نگه دارید.
۶- برای درمان بیماری خود از گوگل استفاده نکنید
اینترنت منبع بسیار مناسبی از اطلاعات است اما اگر از آن برای حل مشکل پزشکی خود استفاده کنید میتواند تبدیل به منبع نامناسبی شود و شما را نگران کند. از آنجایی که اعتماد بیماران به اطلاعات پزشکی وبسایتها رو به افزایش است گاهی استفاده از این اطلاعات به جای مراجعه به پزشک باعث میشود که روند درمان عقب افتاده و به شکل جدی مختل شود.
تاثیر راههای درمانی اشتباه فقط بر بدن نیست. تشخیص اشتباه در نتیجه مطالعه منابع اینترنتی باعث میشود که بیمار از لحاظ روانی هم آسیب ببیند. مخصوصا زمانی که بیمار، یک علامت فرعی کم اهمیت را با یک شرایط خطرناک اشتباه میگیرد.
۷- رژیم غذایی ناسالم
ممکن است گاز زدنِ همزمان ساندویچ و چک کردن ایمیل کاری مثل یک بازی برد-برد به نظر برسد اما عادتهای غذایی این چنینی و انجام چند کار هم زمان هنگام غذا خوردن میتواند است منجر به مشکلات گوارشی جدی شود.
برای هضم کامل غذا لازم است در آرامش غذا بخورید. اگر سریع و با استرس غذا بخورید در واقع در فرایند هضم غذا اختلال ایجاد کردهاید. همچنین این شکل از غذا خوردن میتواند منجر به پر خوری شود که در نهایت باعث افزایش وزن و مشکلات گوارشی میشود. آرام غذا خوردن و جویدن صحیح راه مناسبی برای حل این مشکل است. در سالهای اخیر، رابطهی غذا خوردن صحیح با کاهاش وزن، جذب بهتر مواد مغزی، جلوگیری از پرخوری و تنظیم قند خون مشخص شده است.
https://farazzenosi.blogsky.com/
https://farazzenosi.blogsky.com/1398/08/12/post-70/
https://farazzenosi.blogsky.com/1398/08/12/post-66/
https://farazzenosi.blogsky.com/1398/08/12/post-60/